21-05-2014

20 травня 2014 року на базі бібліотеки-філії села Журавичі відбулося чергове заняття майстер-класу "Комплексні форми довідково-бібліографічного та інформаційного обслуговування: творчий підхід до організації та проведення".

Розпочалося заняття із виступу сільського голови  Лукашука Л. О., який розповів гостям про життя сільської громади, та поділився задумами на майбутнє. Особливим багатством, на його думку є люди. Зокрема він зазначив, що на території сільської ради проживає 33 багатодітні родини та 23 матері носять почесне звання Мати-героїня. Продовженням заняття став виступ бібліотекаря Максимчук Т. П., яка познайомила всіх присутніх з роботою бібліотеки-філії, і запросила переглянути підготовлений День інформації "Завітайте на гостину до книжкової родини", приурочений Всесвітньому Дню родини.

Теплі усмішки та щирі оплески супроводжували виступ вихованців ДНЗ "Сонечко" (вихователь Савчук О. В.). Вони декламували вірші та співали пісні про сім’ю, про маму, а закінчили свій виступ словами: "Я – дитина. МИ – родина. Дім наш – Україна".

Наступним пунктом був бенефіс родини Бабчуків "Світ сімейних захоплень". Родину представляли Тетяна Павлівна Бабчук та її діти Вадим та Настя – учні місцевої школи. Пані Тетяна – людина творча і багата талантами: вона прекрасний ландшафтний дизайнер, майстриня по випіканню та оформленню  короваїв, флорист, поетеса та любляча матуся. Тато цього сімейства – завзятий рибалка та грибник. Про захоплення сім’ї дізналися з презентації, яку переглянули всі присутні.

Бабуся сім’ї Бабчук Раїса, на жаль, на зустріч не змогла прийти, але частина її вишиванок зробила в цей день приміщення бібліотеки схожим на художній музей. В знак вдячності за участь у заході сім’ї Бабчуків було вручено цінний подарунок.

Для учнів 4–6 класів було проведено конкурс творчих робіт "Сімейний калейдоскоп". Для участі в ньому діти підготували малюнки, фотографії та макети сімейного дерева своїх родин.

На закінчення бібліотекар Гонтар Т. П. провела огляд  літератури "Книги для всієї родини" та консультацію "Шляхи пошуку літератури в ДБА бібліотеки".

В ході заняття учасники вивчали досвід роботи бібліотеки–бази. Прослухали консультації бібліографа Ківерцівської РЦБС Вергун І. М. на теми: "Організація та проведення Дня інформації і Дня бібліографії", "Вимоги до створення та оформлення бібліографічних посібників малої форми".

Заступник директора по роботі з дітьми Доридор Л. В. у своєму виступі зупинилася на ситуації з дитячим читанням сьогодні та поставила завдання про організацію дозвілля дітей в період літніх канікул та керівництво їх читанням.

Методист Ківерцівської РЦБС Мілінчук Н. Р. звернупа увагу на планування та проведення довідково-бібліографічної та інформаційної роботи у бібліотеках-філіях.

На закінчення було проведено аналіз домашніх завдань, які представили учасники заняття майстер-класу та обговорено питання, які виникали в ході заняття.