27-06-2014

26 червня 2014 року на базі бібліотеки-філії села Дубище було проведено чергове заняття майстер-класу “Комплексні форми довідково-бібліографічного та інформаційного обслуговування”.

Секретар Дубищенської сільської ради Озарчук Наталія вітала гостей і розповіла про роль бібліотеки в житті сільської громади.

Бібліотекар бібліотеки філії села Дубище Мельник Оксана познайомила з роботою своєї установи та організації довідково-бібліографічного та інформаційного обслуговування користувачів різних вікових категорій.

Учасники заняття прослухали змістовні консультації, підготовлені бібліографами Іриною Вергун та Оленою Хазанюк на теми: “Організація і проведення Дня інформації та Дня бібліографії. Вимоги до створення та оформлення бібліографічних посібників малої форми” та “Форми і методи роботи бібліотек по забезпеченню доступу до інформації користувачів-дітей”, а методист Ківерцівської РЦБС Наталія Мілінчук зупинилася на питаннях планування довідково-бібліографічної та інформаційної роботи в бібліотеках-філіях.

Слухачам заняття було запропоновано День бібліографії “Чисте довкілля – основа нашого життя”. На межі 3-го тисячоліття екологія стала для всього людства, не лише наукою, але й способом мислення як жити і поводити себе у ставленні до оточуючого середовища.

В програму Дня бібліографії включено інформаційний фуршет «Людина і природа», на якому було запропоновано користувачам  різноманітну літературу по темі  заходу.

Учні 6 класу Назар Гламазда та Анастасія Григор’єва підготували інформаційне досьє “День довкілля в Україні”, а завідуюча сільським ФАПом Зоя Глинюк підготувала виступ “Довкілля і здоров’я людини”.

Бібліотеці в еколого-просвітницькій сфері належить особливе місце, бо саме тут більшість жителів села можуть отримати потрібну Інформацію. Бібліотекар при проведенні дня бібліографії крім традиційних носіїв інформації широко використала Інтернет ресурси. Вона підготувала веб-бібліографічний серфінг “Нехай земля квітує всюди, природу збережемо, люди”, ознайомившись з яким можна дізнатися про офіційні сайти з питань екології, та прес-інформацію “Глобальні проблеми людства”.

Всі присутні отримали консультацію про пошук інформації в каталогах та картотеках бібліотеки.

Юні користувачі з цікавістю розгадували кросворд “Різноманітність тварин у природі”.

День бібліографії не лише інформував присутніх про стан навколишнього середовища, а підвів їх до усвідомлення того, що вони маленька частинка великої планета Земля і повинні завжди думати по її майбутнє.

Учасники заняття поділилися своїми враженнями від побаченого та почутого під час навчання, обговорили виконані домашні завдання, отримали відповіді на запитання.