17-10-2014

Вчора, 16 жовтня, в читальному залі центральної районної бібліотеки, у рамках циклу заходів “Вечір у бібліотеці”, знову зібралися гості. Цього разу присутні говорили про такі засобі масової інформації,  як періодичні видання.

Серед друкованих періодичних видань базовими китами волинської журналістики, поряд із “Волинню” та “Віче”, є газета “Вісник і Ко” зі своїми додатками. Уже 2 роки виходить журнал “Люди і долі”, тираж якого становить 37 тис. примірників, за загальний тираж Вісника – майже 70 тисяч. Саме головний редактор Вісника, Євген Якович Хотимчук, і став головним гостем заходу. Євген Якович є не лише редактором газети з дня її заснування, він також є автором книг, оповідань та повістей таких як “Батькова хата” (1998), “Спокута” (1991), роману “Суд” (1994) та інших.

Під час спілкування Євген Якович розповів присутнім про свій творчий та життєвий шлях, про те, як формувався колектив газети, котрий зміг вивести видання в трійку лідерів у Волинській області та почати поширювати його у інших областях України, також він акцентував увагу на те, що всі видання розраховані на масового читача, а подані в них історії – невигадані, адже “люди відчувають фальш”. На кінець зустрічі гість подарував присутнім свої книги.