25-03-2015

Сьогодні багато патріотів нашої держави воюють в зоні АТО, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

Волинь посідає сумне місце лідера за кількістю призваних та за кількістю загиблих в зоні АТО.

На Сході, під ворожими кулями і "градами", боронять Україну її наймужніші, найкращі сини та доньки. Наблизити перемогу, допомогти захисникам стараються й ті, хто не на передовій.

З метою формування в молоді патріотичного почуття до своєї країни, начальник відділу культури Слатініна Галина Семенівна провела зустріч з учасниками АТО "Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!", організовану Ківерцівською РДА.

Щоб послухати очевидців цих страшних подій, зрозуміти краще, що там відбувається до Ківерцівської ЦРБ завітали учасники АТО Завальний А. Є., Коренчук М. Я., Мерчук С. та волонтер Гетманчук С. А.

На зустрічі були присутні студенти Ківерцівського медичного коледжу. Вони слухали розповіді бійців-учасників АТО про свої військові будні, солдатський побут, а також мали змогу побачити знімки з місць бойових дій та важливість волонтерської допомоги.

Ця зустріч пройшла в теплій, невимушеній атмосфері і нікого не залишила байдужим, запрошені відповіли на численні запитання присутніх.

На завершення заходу Олександр Гарбуза прочитав поезію своєї мами, Зінаїди Мартинової та подарував її збірку "Українська рать" учасникам АТО.

Не приховуючи хвилювання Галина Семенівна від імені всіх присутніх висловила бійцям глибоку вдячність за мужність, відвагу і побажала їм мирного неба над головою.

Бібліотекарями було підготовлено тематичну виставку "Назавжди воїни і патріоти" та оформили виставку дитячих малюнків "Вони плекали національний дух", присвячену учасникам АТО (дитячі роботи аматорів сцени будинків культури сіл Озеро, Муравище та клубу с. Гайове).