26-08-2015

“Не хлібом єдиним живе людина” – гласить народна мудрість. І це справді так. За всіх часів і за будь-яких обставин люди цікавилися новинами, політикою, які, звичайно, черпали із засобів масової інформації.

Волинська дирекція українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта” підвела підсумки передплатної кампанії на друге півріччя 2015 року. Згідно оприлюдненої статистики на одного мешканця Волині припадає 0,38 примірників передплатного видання. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року передплата скоротилася на 18,3%.

Нелегкі часи настали для друкованих засобів масової інформації. Сьогодні до наших послуг телебачення із безліччю каналів, радіо, Інтернет. Але це не означає, що газета втратила своїх прихильників. Газета ніколи не втрачала популярності як серед населення різної вікової категорії, так і професійного спрямування. На жаль, не кожна сім’я може дозволити собі передплатити ту періодику, яка їй до вподоби.

Сьогодні, бібліотека – чи не єдиний громадський заклад, де можна знайти потрібну інформацію в газетах та журналах районного, обласного та республіканського рівнів. Аналізуючи бібліотечні показники за 2014 р. та І півріччя 2015 р. видача періодичних видань становить понад 20% від загальної кількості виданих документів. Як показує практика, не розлучаються постійні читачі з періодичними виданнями. Працівники районної бібліотеки завжди раді допомогти мешканцям краю у виборі потрібної інформації.