07-12-2015

Вже давно стало доброю традицією запрошувати письменників на гостину до бібліотеки. Ми радіємо з того, що список почесних гостей нашого невеличкого міста, до якої завжди спішать небайдужі до українського слова люди, поповниться ще одним відомим іменем.

У неділю, 6 грудня 2015 року, в читальному залі районної бібліотеки для дорослих відбулась творча зустріч із письменником Володимиром Лисом – володарем гран-прі конкурсу "Коронація слова" за роман "Століття Якова", українським журналістом, народним синоптиком, драматургом, дивовижною людиною, письменником і лікарем людських душ.

Автор, розповідаючи про свої книги, часто наводив приклади з власного життєвого досвіду, навіть певні автобіографічні моменти.

Він зауважив, що любить спілкуватися з людьми, з якими просто приємно працювати. Більше часу приділяє написанню романів. Хочеться дещо ще встигнути написати, адже "Волинь, Полісся – це мій всесвіт, прилисток душі і думок, край, де живе більшість героїв моїх творів".

Володимир Лис отримав багато запитань, саме про персонажів своїх найбільш відомих романів. А от про погоду Володимир Савович розмовляти не любить, проте з нетерпінням чекає екранізацію роману "Століття Якова".

За плечима письменника низка романів: "Айстри на зрубі", "І прибуде суддя", "Камінь посеред саду", "Маска", "Острів Сильвестра", "Продавець долі", "Романа", "Графиня", "Соло для Соломії", "Століття Якова", "Країна гіркої ніжності".

У заході взяли участь читачі бібліотеки, бібліотекарі, шанувальники української книги.

Присутні мали змогу ознайомитися з тематичною поличкою "Книга з автографом", яку підготували працівники бібліотеки.