29-09-2016

Якщо хочеш поговорити з ким-небудь – відкрий книгу.
Якщо ти занудьгував – візьми книгу.
Якщо хочеш одержати пораду – відшукай її в книзі.
Якщо прагнеш знайти друга – подружись з книгою.
Якщо мрієш стати справжньою людиною – читай книгу.


29 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, у читальному залі центральної районної бібліотеки зібралися бібліотекарі та гості. З нагоди свята до бібліотеки завітали заступник голови Ківерцівської районної ради Чигрин Т. Г. та начальник відділу культури та туризму Ківерцівської РДА Левчук Є. П. Крім теплих слів та вітань зі святом і побажань всіляких гараздів почесні гості нагородили кращих працівників системи Грамотами Ківерцівської РДА та районної ради, а саме Доридор Л. В., заступника директора по роботі з дітьми, Панас Н. М., бібліотекаря відділу обслуговування ЦРБ. Подяками відділу кульутри РДА були відзначені бібліотекарі бібліотек-філій сіл Вишнів, Мельник Г. В., Дубище, Мельник О. А. та Веснянка, Воробець О. А.

В обласному центрі Подякою управління культури облдержадміністрації була відзначена бібліотекар бібліотеки-філії с. Озеро Возна С. І.

У своєму виступі директор РЦБС Михальчук Л. І. зазначила. що бібліотекарі – ентузіасти своєї справи, уміло популяризують книгу, проводять комплекс масових заходів для різних категорій читачів, при бібліотеках діють клуби за інтересами, бібліотекарі завжди у пошуках нових форм роботи. Тепер книгозбірні стали інформаційними і культурно-дозвіллевими центрами, де можна не лише почитати книги, а й скористатися безкоштовним доступом до мережі Інтернет.

До вітань доєднали директор РБК ім. М. П. Ковальова Бовканюк О. Н., а пісенні вітання надсилали винуватцям свята аматори районного будинку культури.

Чимало добрих побажань отримали берегині книгозбірень, які носять ім’я Людмила, Віра, Надія, Любов та Софія, адже саме в них професійне свято співпадає з Днем ангела.

Родзинкою свята стало підбиття підсумків районного краєзнавчо-інформаційного проекту “Моє село – моя бібліотека”. Метою проекту була активізація краєзнавчої роботи бібліотек. На розсуд журі було представлено 15 проектів. Кожна робота була по своєму оригінальна за формою викладення та за змістом матеріалів. Переглянувши усі роботи, журі визначило 5 найкращих: І місце було присуджено проекту бібліотеки-філії для дітей смт. Олика, яку представляла Бубало А. В., ІІ місце розділили роботи бібліотекарів бібліотек-філій сіл Хорлупи, бібліотекар Грудік І. В. та Вишнів, бібліотекар Мельник Г. В., за презентацію своїх проектів ІІІ місце отримали бібліотекарі бібліотек-філій сіл Дубище, Мельник О. А., та Озеро, Возна С. І.

Начальник відділу кульутри та туризму Ківерцівської РДА Левчук Є. П. привітала переможців конкурсу, побажала їм нових творчих пошуків та нагородила їх грамотами та грошовою винагородою.

А 30 вересня у бібліотеках району відбудеться День відкритих дверей. У всіх книгозбірнях впродовж дня будуть відбуватися зустрічі з цікавими людьми, екскурсії, огляди та перегляди літератури, а також інші цікаві та змістовні масові заходи, для усіх категорій користувачів.

На завершення святкування Всеукраїнського дня бібліотек, працівники бібліотечної системи здійснять екскурсійну поїздку на Львівщину.

Бібліотеки завжди були, є та будуть відкриті для своїх користувачі, нових ідей та починь! Адже існує чудовий вислів: “На землі є три найбільші цінності. Це – хліб, щоб народ був здоровим та міцним; жінка, щоби не обірвався ланцюг життя, і книга, щоб не обривався міжчасовий зв’язок”.