22-02-2011

22 лютого бібліотекарі Ківерцівської ЦРБ для дорослих завітали до учнів 10 класу ЗОШ №1 м. Ківерці вшанувати ім’я нашої  землячки – Лесі Українки, а також з нагоди 140-ї річниці від дня її народження, та 100-річчя від дня написання славетної «Лісової пісні».

Школярі багато дізналися про перебування  Лесі Українки на Волині, усвідомили значення творчості поетеси для світової літератури та для себе особисто. З метою розвитку інтересу до літератури бібліотекарями була підготовлена тематична виставка «Збагни її безмежжя духу…»  

Учні 10 класу з задоволенням приймали  участь у літературній вікторині «Це талант сильний, мужній» за твором Лесі Українки «Лісова пісня».  Найактивнішими учасниками  вікторини стали Мура Ярослав та Мазниця Роман.

На завершення зустрічі Мазниця Роман прочитав напам’ять поезію Лесі Українки «Contra spem spero!», яка демонструє нам образ Лесі Українки, як жінки-воїна.

«Коли б треба було окреслити творчість Лесі Українки одним словом, – писав Максим Рильський, – то найвідповідніше слово було б – боротьба». З’явившись на рубежі двох століть і двох епох, ця творчість стала однією з вершин української літератури.
Творчість Лесі Українки настільки багатогранна й плідна, що іноді навіть не віриться, що здійснитися вона могла пером жінки, яка прожили лише сорок два роки. У спадок майбутнім поколінням поетеса передала велику мудрість справжньої любові до України, яку вона пронесла через усе своє життя.