15-04-2011

Ківерцівська центральна районна бібліотека для дорослих та районна організація товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка запросили всіх бажаючих  на презентацію найдовгоочікуванішої книжки в українській літературі – "Записки українського самашедшого" Ліни Костенко. Книгу презентували у п’ятницю  15 квітня в читальному залі бібліотеки о 15 годині.

Захід розпочався з перегляду відеоматеріалу про презентацію книжки Ліни Костенко у Рівному. Епіграфом для подальшого обговорення стали прочитані бібліотекарем поезії Ліни Костенко «Я, що прийшла у світ не для корид» та «Приснився мені чудернацький базар», які супроводжувалися музичними творами Л. Кириліної «Як би мені…» та М. Ракова «Роздум» у виконанні вчителів музичної школи Лесі Леонідівні Валігури  та Анни Григорівни Савицької.

Присутні висловили власні думки стосовно твору, а також цитували уривки з роману. Кожен побачив у творі те, що болить саме йому: чиюсь свідомість сколихнула проблема деградації нації, мови, когось зачепили «за живе» сімейні проблеми, з якими стикається «самашедший». Дехто з запрошених висловився з приводу того, що саме цей твір розкаже нашим нащадкам про те чим ми жили, чим переболіли, що перетерпіли…

В обговоренні взяли участь: Ніна Михайлівна Гуцуляк, Зоя Вікторівна Щербяк, Наталія Миколаївна Мартинюк, Богдан Васильович Семенович, Уляна Антонівна Логвінова, Любов Володимирівна Доридор та інші.

Була представлена виставка-знайомство «Я вибрала долю собі сама», де запрошені мали змогу ознайомитися  з творчістю майстрині слова.

На завершення зустрічі директор Ківерцівської ЦБС – Любов Іллівна Михальчук подякувала всім присутнім за участь в обговоренні книжки, побажала якнайбільше українській літературі таких авторів, як Ліна Костенко, а всім присутнім здоров’я, творчих успіхів та гарних книг.