20-09-2013

Уже вкотре восени у Львові проходить Форум видавців. Ініціаторкою якого в 1994 році стала львів’янка Олександра Коваль. Вона задалась метою перетворити рідний Львів в книжкову столицю. І це їй вдалося.

10-15 вересня відбувся ювілейний ХХ Міжнародний книжковий “Форум видавців у Львові”. Захід проходив у Палаці Мистецтв. Це найголовніша і найочікуваніша в Україні книжкова, літературна і культурна подія року. У традиційних і новаційних заходах Форуму взяли участь 360 авторів. 220 видавництв представили свої стенди. На ярмарок експоненти привезли біля 100 000 книг.

У Форумі взяли участь 20 країн світу. Серед українських авторів були присутні Любко Дереш, Тарас Прохасько, Люко Дашвар (Ірина Червона), Марія Матіос та багато інших.

Ювілейний Форум відвідали і українські політики – Юрій Луценко, Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Левко Лук’яненко та ін.

Ківерцівські бібліотекарі, уже вкотре, взяли участь у роботі Форуму  в складі Волинської делегації. Вони придбали нові книги для своїх читачів, познайомилися із новинками українських та світових бестселерів для дорослого та дитячого читача.

Не зважаючи на дуже високі ціни на книги, гості і учасники Форуму мали змогу придбати твори улюблених авторів.

Особливістю нинішнього форуму стала участь у заході масштабної делегації польських письменників, політиків, митців, громадських діячів – Данути Валенси, Маріуша Щегела, Кшиштофа Зануссі, Януша Леона Вишневського та ін. Серед зарубіжних гостей – улюбленець дітей Джеремі Стронг, Олена Фанайлова, Бахит Кенжеєв та ін. До речі, саме книжку англійського письменника Дж. Стронга “Нові пригоди Ракети на чотирьох лапах” Львівська облдержадміністрація визнала найкращою.