30-09-2013

27 вересня 2013 р., в рамках проекту “Книга з автографом”, у Ківерцівській ЦРБ відбулася зустріч та автограф-сесія з письменником, журналістом і сценаристом Андрієм Кокотюхою, на котрій він презентував свій роман “Червоний”. Даний захід викликав неабиякий інтерес у читачів бібліотеки та жителів міста, адже саме ця книга автора була визнаною найкращим історико-патріотичним твором за версією Міжнародного літературного конкурсу “Коронація слова-2012”.

Спілкування проходило у дружній та невимушеній атмосфері завдяки простоті та відвертості гостя. На початку зустрічі він коротко розповів про себе та про свою творчість. Як зазначив автор, четвертий тираж роману “Червоний” за рік без жодної спеціальної реклами і при відсутності мережі книжкового розповсюдження “Червоний” продався тиражем 18 тисяч примірників, перекладений російською мовою. І це ще не межа. Червоний – це псевдо провідника осередку УПА на Волині. Історія його життя розповідається різними вустами: нашого сучасника Клима Рогозного, який знайшов зошити свого дядька-дисидента і журналіста; вірного радянській владі міліціонера, який дедалі більше ставить під сумнів офіційну версію подій; опального радянського офіцера на зоні, який також починає замислюватися, за що він воював і яку батьківщину захищав під впливом легендарного Червоного. Розказана переважно від імені цих нібито ідеологічних ворогів, історія Червоного виглядає переконливою і сповнює читача патріотичного запалу.

У відповідь на питання про читацьку пасивність молоді, А. Кокотюха зазначив: “У нашій країні катастрофічно не вистачає книгарень і саме це є причиною читацької пасивності. Вихід я вбачаю у відвідуванні бібліотек! Адже бібліотека є не лише місцем, де зберігаються книги. Сюди також можна прийти за інформацією про книгу”.

На згадку про зустріч усі присутні мали змогу придбати книги та отримати автограф автора. А працівники ЦРБ запропонували увазі учасників зустрічі книжкову виставку “Сучасні голоси в літературі”.